Aukciós borok akciósan

szakmai_kostoloTegnap a Művelt Alkoholista Facebook oldalán hívta fel a figyelmünket a kiváló lehetőségre, hogy a Tesco leárazás keretében potom 5000 Ft-ért juthatunk egy 40 eurós spanyol borhoz. Én azonban még ennél is nagyobb lehetőséget szúrtam ki, amiért alighanem még Sóher Sanyi is csak irigykedve utálni tud. Akció helyett aukció! December 15-én borárverés lesz a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében a Budai Várban. Az aukciósház Facebook oldalán szemezgethetünk a jobbnál jobb ajánlatok közül. Vincze Béla 1994-es Egri Bikavére 21 000 Ft / 6 palack áron kerül kalapács alá, miközben akár 90 000 Ft is lehet az értéke! A Thummerer Vili Papa 1995 csupán 42 000 Ft / 6 palack, pedig az legalább 60 de akár 150 ezer forintot is megér!! A tizennyolc éves Bock Royal féláron nyolcezerért, a csupán tízéves Takler Primarius hatos kartonja 30 ezerért lesz kikiáltva, pedig akár a hatszorosát is érheti!! És ez csak néhány kiragadott példa. Persze mindig vannak, akik fanyalognak a magyar borok eltarthatóságával kapcsolatban, ám szerencsére ezeket a borokat szigorúan szakmailag megszakértették a felkészült és pártatlan borítészek, így kár aggódnunk. Felpattintottak néhány palackot a gyűjteményből, kóstolgattak és közben jól megbeszélték, hogy mennyi a borok becsértéke. Nem csodálom, hogy repkedtek az 50-100-150 ezer forintok, hiszen ahogy az aukció Facebook oldalán található fenti kép is mutatja, remek volt a hangulat, no meg a Mandiner is azt írja: “Mindenképpen pozitív, hogy a kóstolt borok meglepően nagy része fogyasztható, sőt voltak olyanok is, amelyek még élvezhetőek is voltak.” Én már tudom, hol vásárolok be december 15-én, hiszen ez a hülyének (is) megéri!

6 gondolat “Aukciós borok akciósan” bejegyzéshez

 1. dagadtos 2013-12-04 / 08:42

  Megint érdemes megnézni, ki mihez adja a nevét, és elraktározni szépen a későbbiekre is.

 2. dagadtos 2013-12-04 / 09:15

  Internetes aukció esetén még lenne is, amire kikiáltási ár környékén rámennék, persze inkább mókából…na de gondolom parfümfürdős, öltönyös mulatság lesz ez, és igyekeznek majd reptetni az árakat. Jó sok beragadt tétel lehet már itthon is ahhoz, hogy megérte egy ilyen vállalkozást elindítani. Tokajiból is rengeteg fekszik gyűjtőknél és a pincékben is, azok is előkerülnek majd, csak a piacot nehéz lesz folyamatosan megerőszakolni. Egy internetes tér létrehozásának több értelmét látnám (mint a TC-n), minimális jutalékkal és fenntartási költséggel, de azt hiszem, itt komoly szerepe van a fizikai térnek – joggal remélhető, hogy a kristálycsillár alatt, a fehér damaszt fölött megjelenik pár új vevő a piacon, és unalmas kattintgatások helyett majd csak úgy suhognak a levegőben az IWC-k és Patek Philippe-ek, ahogy igyekeznek túlszárnyalni egymást, meg persze a tudományos becsértéket. Egy próbát megér.

  A francia borok listáját nem tudtam letölteni amúgy a honlapról.

 3. palack 2013-12-04 / 13:34

  A borlisták nekem is hibát dobtak a honlapon. Pedig a francia listára kíváncsi voltam, komolyabb-e.

 4. Mate 2013-12-05 / 15:51

  Sajnos Chrome-al valami fennakadás van, másik böngészővel működik. Amúgy küldünk listát, ha írtok az aukcio@boraukcio.com-ra. A francia tételsor alapoktól magasabb szintig van. Egyelőre ez egy kockázatos piaci vizsgálat.

 5. vf 2013-12-10 / 15:30

  Németh Gábor kiárusít.

 6. ötkor kiderül 2013-12-15 / 14:34

  “Felpattintottak néhány palackot a gyűjteményből, kóstolgattak és közben jól megbeszélték, hogy mennyi a borok becsértéke.”

  A becsértéket, kikiáltási árat a szervezők határozták meg.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s