Burrito Napalmmal

napalmTudom, elég fantáziátlan ez így és sokkal trendibb lett volna összedobnom egy habanerós őszibarack veloutét pacalhabbal, de mentségemre szóljon, hogy már elég rég kerestem a kedvenc burritónk mellé valami jó kis sört, ami bírja tartani vele a lépést. Hát, ez bírja. Nem csak mert fel van írva címkére, hogy chilis. Hanem mert tényleg az és közben sör marad. Nem is akármilyen. Komplex, intenzív, izgalmas.

Lech Premium

lechLengyel sört még szerintem nem ittam, a jószomszédtól kaptam most egyet. Pedig elvben ez nem olyan egzotikus dolog, mint mondjuk egy mexikói, ami pedig már sokkal régebben megvolt. Persze a Coronita óta már az sem az, de én még akkor ittam életem első mexikóiját egy barcelonai kempingben, mikor Iniesta Fuentealbillában küzdött a kölyökcsapatba kerülésért. Akkor bizony még Coronita sem volt Budapesten. Na, ez a szupermarketben vásárolt mexikói sör annyira rettenetes volt, hogy megemlegettük és azóta is emlegetjük. Mintha a legrosszabb alkoholmentes sört feljavítanánk egy gyalázatos tequila utánzattal. Ez a lengyel viszont nem is rossz a maga kategóriájában. Rég volt ilyen halvány, átlátszó sör a poharamban. Visszafogott lager tiszta, semleges illattal, malátás, enyhén keserű ízzel. A nagy melegben lecsúszott hamar. Nem volt benne sok, de semmi rossz sem.

Évjáratos Bock 2011

demolen_bockÁm ezek a de Molenék csak két év garanciát mernek vállalni rá, nem úgy mint Villányban. Szó sincs két évtizedről. Ezért inkább fel is bontottam. Sok és tartós hab, meglepően világos, homályos, vöröses barna szín. Elég szénsavas, a malátás édességet nemcsak komlós keserűség, hanem savanykás gyümölcsösség is ellensúlyozza. Végül szárazra, szépen egyensúlyosra fut ki az összhatás. Furcsa egy darab, főleg, ha valaki Dreher Bakon szocializálódott, de nagyon jólesett. Egy bock, amit akár nyáron, melegben is nyugodtan elő lehet venni. Ha épp van otthon ilyenünk.